Om DefenceWatch

DefenceWatch

 

DefenceWatch logo

DefenceWatch et uafhængigt og selvstændigt medie som dækker den nye forsvars- og sikkerhedspolitiske virkelighed. Vi følger udviklingen på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område gennem nyhedsformidling, interviews, baggrundsartikler og reportager.

Vi fokuserer på den politiske udvikling, rammevilkår for forsvarene, de store organisatoriske forandringer, forsvarsledelsernes udfordringer, soldaternes nye opgaver, materielinvesteringer og forsvarsindustriens udvikling i den nye tid. Vi dækker forsvar til lands, til vands, i luften og i cyberspace og vi formidler stoffet med journalistisk integritet og respekt for vores kilder. Vi inviterer faglige kapaciteter, eksperter og meningsdannere til at dele deres viden og holdninger og opfordrer vores brugere til at deltage i debatten..

DefenceWatch har udgangspunkt i Danmark men dækker Norden og landene omkring Østersøen samt Arktis. Udgangspunktet er landene i den såkaldte Nordic Baltic Eight (NB8) gruppe, som består af Danmark, Sverige. Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen samt de vigtige østersø nationer Polen og Tyskland. Desuden dækker DefenceWatch det arktiske område hvor flere af NB8-landene, herunder Danmark, Norge, Sverige og Finland har stærke interesser. Det er en vidt forskellig gruppe af nationer, som er forenet i forsvars- og sikkerhedspolitiske interesser og organiseret på tværs af en række internationale organisationer bl.a. NATO, EU, Nordisk Råd og Det Arktiske Råd samt en række bilaterale aftaler på forsvarsområdet.

Den sikkerhedspolitiske situation i det Baltiske område og i Arktis er under forandring. Trusselsbilledet har ændret sig voldsomt gennem de sidste par år og den globale opvarmning har gjort Arktis til et højinteresseområde. Efter et årti hvor ”koldkrigs dividenden” er blevet høstet og fokus har været på konflikter langt væk hjemmefra er landene omkring Østersøen i gang med at omstille deres forsvars- og sikkerhedspolitik til en ny virkelighed, som omfatter territorialforsvar, fokus på det geografiske nærområde, bekæmpelse af terror ude såvel som hjemme samt et favntag med de store udfordringer i det enorme Arktiske område. Der er lagt op til store sikkerhedspolitiske forandringer i de kommende år.

Stifterne af DefenceWatch er to journalister med årelang erfaring inden for forsvarsområdet:

DefenceWatch logoChristian Brøndum (f. 1953)
Har i mere end 20 år været Berlingske Tidendes faste forsvarsreporter. Han har et indgående kendskab til forsvars og sikkerhedspolitik, dansk og europæisk politik og et veludbygget kildenetværk i forsvaret. Christian driver desuden Brøndums Mediebureau hvor han leverer journalistik og kommunikationsrådgivning.

Kontakt Chr. Brøndum direkte

DefenceWatch logoChristian Sundsdal (f. 1972)
Er en pioner inden for forsvarsjournalistik på de digitale medieplatforme. I 2009 grundlagde han Krigeren.dk som er Danmarks førende uafhængige nyheds og community-medie for ansatte i forsvaret og alle andre der interesserer sig for det danske forsvar. Tidl. ansat i Hæren, med 3 udsendelser. Christian er desuden fotograf. Still og video.

Kontakt Chr. Sundsdal direkte

Tilmeld vores nyhedsbrev

Translate:

Modtag vores nyhedsbrev

Translate »
/* ]]> */