Nato skal drøfte cyberangreb og terrortrusler på næste topmøde

Jens Stoltenberg - Foto: NATO
Jens Stoltenberg - Foto: NATO

Natos næste topmøde finder sted i juli 2018, og her vil fokus være på cyberangreb, terror og hybride trusler.

Det kommer til at vrimle med stats- og regeringschef i Bruxelles, når Nato indkalder sine 29 medlemslande til topmøde næste år.

Der er nu fastsat en dato for mødet, som skal afholdes i den belgiske hovedstad fra 11. til 12. juli 2018.

Topmødet skal styrke båndet mellem Europa og Nordamerika i kampen mod cyberangreb, hybride trusler og terror. Det oplyser Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, i en pressemeddelelse.

Ifølge generalsekretæren er forsvarsalliancen meget opmærksom på et ændret trusselsbillede i verden.

– Vi laver vores værdifulde arbejde sammen med partnerlande og organisationer i kampen mod terrorisme og for at holde vores områder sikre, siger han.

Den internationale forsvarsalliance blev stiftet i 1949, og Danmark var et af de 12 oprindelige lande i aftalen. Siden oprettelsen af alliancen er flere lande kommet til, og medlemstallet er nået op på 29.

Nato bliver ved med at udvikle sig for at tilpasse sig tiden, mener Jens Stoltenberg.

– Som modsvar på flere trusler har Nato gennemført den største styrkelse af det kollektive forsvar i denne generation, siger han.

Styrkelsen af forsvaret kommer, efter at landene på et topmøde i Wales i 2014 blev enige om, at alle medlemmer skulle sigte mod at bruge to procent af sit samlede bruttonationalprodukt på forsvar.

USA’s præsident, Donald Trump, har gentagne gange kritiseret en stor del af Natos medlemslande for ikke at leve op til den målsætning.

Natos hovedkvarter har i 50 år ligget i Bruxelles. Topmødet finder sted i forsvarsalliancens nye lokaler, der blev indviet i marts.

/ritzau/

Tilføj kommentar

Klik her for at skrive en kommentar

Translate:

Modtag vores nyhedsbrev

Translate »
/* ]]> */