Favoritter valgt som chef for værnsstabe

Anders Rex får som generalmajor ansvaret for at forberede udskiftningen af F16-flyene med F35. Foto: C. Sundsdal - DefenceWatch

De sikre kort og oplagte favoritter blev valgt.

Sådan blev resultatet, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skulle udpege de nye chefer for Marinestaben og Flyverstaben. Flotilleadmiral Torben Mikkelsen, 54, nuværende chef for Søværnets Taktiske Stab, udnævnes til kontreadmiral og chef for Marinestaben fra 1. juni, mens den 47-årige oberst Anders Rex, nuværende chef for Fighter Wing Skrydstrup, udnævnes til chef for Flyverstaben fra 1. november.

Torben Mikkelsen var på forhånd nævnt som en oplagt kandidat til at afløse Marinestabens hidtidige chef, kontreadmiral Frank Trojahn, der overtager den centrale post som chef for udviklings- og koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando. Frank Trojahn fik sin internationale operative erfaring som chef for støtteskibet Absalon, da Danmark meldte sig ind i kampen mod pirateri ud for Afrikas Horn  i 2008. Torben Mikkelsen har hentet sin internationale erfaring som chef for støtteskibet Esbern Snare og den mindre gruppe skibe, der afhentede kemiske kampstoffer fra Syrien i 2013.

Anders Rex har som jagerpilot deltaget i adskillige internationale missioner. Han har erfaring som chef for detachementet, der bombede Gaddafis styrker i Libyen, og han har også haft rollen som “red card holder,” der holder øje med, at danske fly opererer inden for krigens love og Folketingets mandat. Han ved noget om ledelse i en politisk ledet organisation – han har blandt andet været chef for Forsvarskommandoens kampflykontor, inden opgaven blev lagt ud til en selvstændig enhed. Senest har han ledelseserfaring som chef for den danske kampflybase, Skrydstrup.

1 kommentar

Klik her for at skrive en kommentar

  • Han var vel ikke chef for støtteskibet Esbern Snare, men chef for styrken hvor Esbern Snare indgik.

Translate:

Modtag vores nyhedsbrev

Translate »
/* ]]> */